Søkemotoroptimalisering (SEO)

Omega Media AS har jobbet med internett og søkemotoroptimalisering siden 1999. Den gang het de største søkemotorene Alta Vista, Ask Jeeves og Fast. Vi lever og ånder for søkemotoroptimalisering og har de noen av de største merkevarene på vår kundeliste.

Hva er søkemotoroptimalisering?

Hva er egentlig søkemotoroptimalisering – ofte forkortet SEO?

Søkemotoroptimalisering er kunsten å få en side til å komme høyt opp i søkeresultatene. Kort fortalt handler det om relevans og autoritet – eller godt innhold og tillit fra Google. Til forskjell fra søkemotormarkedsføring genererer SEO helt gratis besøk fra den organiske delen av søkemotorene. Dersom nettstedet ditt rangerer høyt ved søk på dine tjenester i søkemotorer som Google, Bing og Yahoo!, kan du få svært målrettet trafikk helt uten kostnader.

Hvordan fungerer søkemotoroptimalisering?

Gode søkemotorplasseringer handler om å tilrettelegge godt redaksjonelt innhold og deretter produsere gode, naturlige innkommende lenker til innholdet ditt. Slik oppfatter Google deg som en naturlig autoritet på området og dytter deg oppover i søkeresultatet. Disse to tingene – relevans og autoritet – er kjernen i all søkemotoroptimalisering.

Søkemotoroptimalisering handler ofte om å gjøre små endringer på nettstedet ditt. Enkeltvis kan endringene virke utbetydelige, men kombinert med andre forbedringer kan de ha stor påvirkning på brukeropplevelsen og nettstedets rangering i organiske søk.

Selv om man ofte snakker om å optimalisere innholdet for en søkemotor, bør du alltid basere optimaliseringen på hva som er best for besøkende på nettstedet ditt. De er hovedmålgruppen for innholdet og bruker søkemotorer til å finne informasjonen du leverer. Søkemotoroptimalisering burde derfor handle om å framheve nettstedets fortrinn slik at de er synlige for søkemotorer.

I snitt ser vi at våre kunder får 90 % av sin organiske trafikk fra Google; og at denne trafikken ofte kan være den største trafikkdriveren til nettstedet. Søkemotoroptimalisering er en møysommelig prosess, men gir store resultater for den tålmodige.

Hvordan Omega Media jobber med SEO

Vi jobber med søkemotoroptimalisering i tråd med Google sine retningslinjer. Dette er retningslinjer som hjelper Google å finne, indeksere og rangere nettstedet ditt. Vi bistår større norske og internasjonale bedrifter med å øke deres synlighet i Google, verdens største søkemotor. Større synlighet gir flere salg og konverteringer. Vi holder også jevnlig kurs for ansatte og i styrerommene for å øke den bedriftsinterne kompetansen rundt søkemotoroptimalisering og viktigheten av dette.

Vil du vite mer om søkemotoroptimalisering? Vi anbefaler å starte med en intern workshop eller en grundig analyse for å kartlegge hvor skoen trykker og hvilke tiltak som vil gi størst effekt. Typiske tiltak vi ofte gjør inkluderer en søkeords-, konkurrent- og nettstedsanalyse, etterfulgt av teknisk SEO, innholdsproduksjon og lenkebygging.

Ta kontakt med oss, så tar vi en uforpliktende prat om Google, søkemotoroptimalisering og hvordan vi kan bistå deres bedrift.