Bitcoin utvikling

Det kreves rikelig med kompetanse og innsikt for å forstå den komplekse utviklingen av Bitcoin. Omega Media arbeider med spennende teknologi knyttet til digital valuta, og ønsker å komme i kontakt med flere utviklere for å forsterke kompetansen ytterligere. 

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 61,305.00 0.08%

Utviklingen av Bitcoin

Den digitale valutaen Bitcoin ble første gang formulert i oktober 2008 av Satoshi Nakamoto, som antas med bred enighet å være et pseudonym for en eller flere personer. Bitcoin er verdens første desentraliserte valuta basert på blokkjedeteknologi. 

Blokkjeden ordner alle transaksjoner i en irreversibel distribuert database spredt over noder i et peer-to-peer-nettverk, og synkroniseres på en desentralisert måte gjennom såkalt proof-of-work.

Utbetalingene av Bitcoin er programmert til å gå mot null over tid, slik at det aldri vil eksistere mer enn 21 millioner bitcoins. 

Vi trenger også: PHP utvikler

Hvor er Bitcoin på vei?

Hos Omega Media tror vi at Bitcoin er fremtidens betalingsmiddel, og vi ser derfor på muligheter til utvikling av teknologien. Det er store fordeler med den digitale valutaen sammenlignet med tradisjonell valuta:

 • Fri for tillatelser
 • Desentralisert
 • Sensurbestandig
 • Åpen kildekode
 • Rask
 • Pseudo-anonym

Verdien av Bitcoin styres av brukernes tillit til valutaen, og for at Bitcoin skal nå sitt sanne potensiale må tilliten til blokkjeden økes. Dette kan gjøres ved å integrere pålitelige Know-Your-Customer (KYC) -løsninger, samt utvikle brukervennlige e-lommebøker og enkle plattformer. 

Vi trenger også: React utvikler

– Fremmer og forbedrer Bitcoin

Vi lever i en spennende tid hvor digital teknologi åpner mange dører. Blokkjedeteknologien kan være vanskelig å forstå, og derfor har vi tatt en prat med en av våre utviklere, Stian Ellingsen:


Stian Ellingsen, Bitcoin-utvikler

Hvorfor fattet du interesse for Bitcoin?

– Jeg har alltid vært interessert i teknologi, kryptografi og programmering. Etter hvert som jeg lærte meg mer om disse emnene, opparbeidet jeg meg også en del tanker og meninger blant annet om viktigheten av å la teknologi fremme individers selvstendighet og bekjempe undertrykkelse. Dette er mange av de samme tankene man finner i cypherpunk-miljøet. 

– Da jeg først leste om Bitcoin var det bare i form av en kort artikkel som presenterte det som en desentralisert digital valuta. Dette var før Bitcoin hadde noe marked, og jeg så på det som en interessant idé, men jeg tenkte ikke på det som noe som ville fungere i praksis. Det var først et par år senere, da jeg igjen oppdaget Bitcoin, at jeg virkelig fattet interesse og begynte å lære meg hvordan det fungerte.  

– Det var flere sider av Bitcoin som interesserte meg:

 • Bitcoin som et idealistisk verktøy med røtter i cypherpunk-miljøet.
 • Muligheten for programmerbare penger.
 • Bitcoin som et avansert økosystem bygget opp av enkle regler.
 • Forståelsen av at penger egentlig bare er informasjon.
 • Og selvfølgelig til tider den eksplosive prisveksten.

Hvordan arbeider du med Bitcoin?

– For tiden jobber jeg med å utvikle programvare og tjenester som forhåpentligvis kan gjøre Bitcoin mer tilgjengelig og anvendelig for vanlige brukere. 

Har Bitcoin en særstilling i forhold til annen digital valuta?

– Ja:

 • Desentralisering: Det fantes digital valuta før Bitcoin, men de var ikke desentraliserte og ble stort sett slått ned på av myndighetene. Bitcoin er den første desentraliserte kryptovalutaen – en digital valuta som fungerer ved hjelp av kryptografi.
 • Knapphet: Bitcoin er den første valutaen av sitt slag. For at noe skal ha verdi som valuta er det viktig at den har en begrenset mengde. Bitcoin løser dette ved at tilførselen av nye Bitcoin gradvis senkes til man har nådd en maksimal mengde Bitcoin som noen gang vil eksistere. Man kan kopiere koden til Bitcoin for å lage utallige andre digitale valutaer, men det vil fortsatt kun finnes én original. 
 • Sikkerhet: En viktig del av sikkerheten i Bitcoin og andre desentraliserte digitale valutaer er en desentralisert konsensusprosess (kalt “mining” i Bitcoin), hvor ingen part klarer å ta en større andel enn 50%. Bitcoin har den desidert største mengden innsats som inngår i denne prosessen. Mindre valutaer vil være mer utsatt for angrep hvor én part tar over konsensusprosessen med mindre innsats. 
 • Utviklere: Bitcoin er den kryptovalutaen som etter min mening har flest utviklere med interesse for å fremme og forbedre valutaen samtidig som man opprettholder dens grunnverdier på lang sikt. Andre valutaer er etter min mening ofte for avhengige av en liten gruppe utviklere for å overleve. 

Hvor er Bitcoin om 10 år?

– Bitcoin er i dag litt klønete å bruke, og det er mye man må ta hensyn til som bruker. Jeg tror det vi i dag kaller Bitcoin vil fungere mer som en underliggende infrastruktur for mer brukervennlige plattformer og tjenester. Kanskje vil folk flest begynne å bruke Bitcoin uten at de innser det selv, på samme måte som de fleste ikke tenker på underliggende nettverksprotokoller som TCP/IP når de leser en nettside. 

Les mer: Webutvikling

Bli del av et ambisiøst prosjekt i vårt team av utviklere

Vi opplever stor fremgang knyttet til våre prosjekter, og ønsker å komme i kontakt med utviklere med interesse for og kompetanse i Bitcoin. 

I samarbeid med en internasjonal partner jobber Omega Media med et ambisiøst Bitcoin-/Blockchain-prosjekt. I den forbindelse søker vi etter utviklere med god kjennskap til blokkjedeteknologi som kan inngå i vårt eksisterende team. Prosjektet vil kreve utvikling knyttet til:

 • Integrasjon mot ulike wallets, kryptovalutaer og fiat-betalingsløsninger
 • Software- og hardware-baserte sikkerhetsløsninger
 • Frontend- og backend-programmering

Ettersom blokkjede er en relativt ny teknologi, er det ikke et krav at du har ekstensiv erfaring å vise til. Derimot er det viktig at du har forstått prinsippene og har noe praktisk erfaring med blokkjede, eksempelvis å integrere mot wallets, programmatiske transaksjoner eller lignende. 

Vi tilbyr mulighet til å jobbe på et svært ambisiøst og internasjonalt prosjekt, og mulighet til å fordype og spesialisere deg i blokkjede.

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

  Din kontaktinformasjon

  Henvendelsen gjelder *

  Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.

  Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

  Markus Fasting

  Markus Fasting

  Forretningsutvikler

  [email protected]
  977 33 439
  Markus Fasting Linkedin
  Svein Stormyr

  Svein Stormyr

  Account Manager

  [email protected]
  452 94 211
  Svein Stormyr Linkedin
  Jonatan Killingstad

  Jonatan Killingstad

  Account Manager

  [email protected]
  991 63 360
  Svein Stormyr Linkedin

   Din kontaktinformasjon

   Henvendelsen gjelder *

   Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.