populare-apper-2021

De 9 mest populære appene i 2021

Takket være korona har vi i løpet av det siste året hatt mer enn nok tid til å bruke mobiltelefonen. Vi både ringer, tekster og surfer på nett. Ikke minst bruker vi smarttelefonenes utallige apper.

Med dekning og internett tilgjengelig overalt, bruker vi smarttelefonene våre mye. For mange av oss er det å sjekke mobilen det første vi gjør om morgenen og det siste vi gjør om kvelden. Det skorter heller ikke på skjermtiden gjennom dagen, og vi bruker i gjennomsnitt rundt 3 timer og 15 minutter hver dag på mobilen vår. 

En studie fra Emarketer viser at vi bruker mesteparten av denne tiden på ulike apper. Det er kanskje ikke så rart siden det faktisk finnes flere millioner apper i verden. 

I 2020 og 2021 har bruken av skjermtiden blitt preget av den globale pandemien Covid 19. Tiden barn og unge bruker på elektroniske enheter har doblet seg etter at pandemien kom. Før Covid 19 brukte de i snitt 21 % av tiden sin på dette og etter at pandemien startet bruker de nå 44 % av tiden sin på dette. 

Populære apper

Nedenfor kan du se hvilke apper som er de mest populære så langt i 2021. Hvilken app som ligger på topp varierer stadig. Det er likevel ingen tvil om at sosiale medier og apper som gir oss muligheten til å kommunisere med hverandre er viktig for oss. Noe som kanskje ikke er så rart med tanke på at mange av oss har tilbrakt mye tid hjemme det siste året, og nesten bare har brukt PC, nettbrett og mobil til å kommunisere med hverandre.

Nedenfor kan du lese om noen av de mest nedlastede appene i juli 2021.

1.TikTok

I juli 2021 var TikTok den mest nedlastede appen verden over (det vil si blant apper som ikke er et spill). Applikasjonen ble lansert i 2016 og kan brukes på både Android og iOS. Det sosiale mediet baserer seg på brukergenerert innhold, og er en plattform for å publisere korte videoer filmet med mobilen. 

Appen åpner opp for flere filter- og redigeringsmuligheter som gir brukerne mulighet til å være ekstra kreative. TikTok er en plattform med lav terskel for å publisere videoer av seg selv, og du finner alt fra dansevideoer og humoristiske innslag til videoer med matlaging. I Norge er det 12 % av befolkningen som bruker TikTok daglig, og appen er aller mest utbredt blant ungdom fra 13 til 16 år.

2. Facebook

Facebook er en god nummer to, og appen hadde nesten 53 millioner nedlastinger i mai 2021.  Det er det desidert mest populære sosiale mediet i hele verden med 2,7 milliarder brukere. Statistikk fra Ipsos viser at 83 % av befolkningen i Norge har en profil på Facebook

Det sosiale mediet er laget for at vi skal holde kontakten med kjente og kjære, og drives av brukergenerert innhold. Her kan du publisere både bilder, videoer og tekstinnhold om det du måtte ha på hjertet. I dag er det også mange bedrifter som bruker det som en del av markedsføringen og kommunikasjonen med kundene. 

instagram-er-en-popular-app

3. Instagram

Instagram som eies av Facebook er også en meget populær app. Med mulighet for både bildedeling og videodeling i flere formater, brukes Instagram av både unge og gamle. Det sosiale mediet er det fjerde mest populære i Norge, og hele 63 % av den norske befolkningen har en profil på Instagram

Innholdet på Instagram er som de andre sosiale mediene, basert på innhold produsert av brukere. Her kan du selv publisere bilder og videoer i feeden, Reels (korte videoer som også kan legges i feeden), samt Instagram Story og livesendinger med IGTV. På samme måte som Facebook, brukes Instagram både av privatpersoner og bedrifter.

Har bedriften din en egen Instagram-konto? Les vår artikkel om hvordan du kan få flere følgere på Instagram.

4. Messenger

Messenger, som også eies av Facebook gir folk mulighet til å sende meldinger til hverandre og videochatte – helt gratis. Kommunikasjonsappen ble introdusert i 2011 og var en egen app du måtte laste ned for å kunne chatte på Facebook. Ifølge Ipsos SoMe-tracker bruker nesten halvparten av befolkningen i Norge Messenger daglig, og mange bruker nok Messenger fremfor å sende SMS. 

5. WhatsApp

Nok en gratis kommunikasjonsapp troner på listen over de mest populære appene. WhatsApp ble grunnlagt allerede i 2009 og ble i 2015 en del av Facebook. På samme måte som Messenger er WhatsApp et gratis kommunikasjonsverktøy – nok et alternativ til SMS. 

Her kan mennesker kommunisere med hverandre uansett hvor i verden de befinner seg – uten at det koster penger. Med omtrent to milliarder månedlige brukere er appen populær på både Apple- og Android-enheter.

6. Snapchat

Snapchat er og forblir populært. I Norge er appen på tredjeplass av de sosiale mediene vi bruker mest. Både unge som gamle bruker Snapchat og Ipsos SoMe-tracer viser at hele 47 % av den norske befolkningen bruker appen daglig. På verdensbasis brukes appen av over 280 millioner mennesker

Med Snapchat kan brukerne sende bilder og videoer til hverandre. Med sine mange kreative filtre kan brukerne kommunisere med hverandre på en morsom og personlige måte. Her kan du sende bilde av deg selv som en hund eller tegne og skrive på bildene og videoene du sender. 

Hvis du bruker sosiale medier i markedsføringen, men ikke får de konverteringene du ønsker kan du lese om hvordan du får flere leads gjennom sosiale medier. 

7. Zoom

Som et tydelig tegn på hjemmekontor og begrensninger av fysiske sosiale sammenkomster i året som har gått, er Zoom også en app som brukes mye. Zoom ble grunnlagt i 2011 og er en skybasert tjeneste for videosamtaler. 

Appen kan brukes på både PC, nettbrett og telefon. Med Zoom kan brukerne ha videomøter, telefonsamtaler, webinarer og chatte. Statistikk fra første kvartal i 2021 viser at Zoom har rundt 497 000 kunder med mer enn 10 ansatte, det er med andre ord mange som bruker denne appen. 

8. CapCut

CapCut er en videoredigeringsapp som også har blitt ekstremt populær. CapCut kom i april i 2020 og er eid av ByteDance, som også eier TikTok. CapCut er gratis og kan lastes ned på både Apple og Android. 

Applikasjonen byr på flere redigeringsmuligheter som gjør at du kan være enda mer kreativ med videoene du lager. Med denne appen kan du enkelt redigere videoene dine, legge til kule effekter, tekst og musikk. Appen er spesielt populær blant brukerne av TikTok. 

9. Telegram

Nummer ni på lista over de mest populære appene i 2021 så langt er Telegram. På lik linje med Messenger, WhatsApp og Zoom er dette en app for kommunikasjon. Den gir brukerne mulighet til å benytte seg av en skybasert tjeneste for direktemeldinger, videokonferanser og IP-telefoni med krypterte meldinger for sikker kommunikasjon. 

Telegram ble lansert allerede i 2013 og kom til både Apple- og Android-produkter med noen måneders mellomrom. Appen gir mulighet for gruppechat med opp til 200 000 medlemmer, noe som gjør appen veldig fleksibel for bedrifter med mange ansatte. Appen byr også på mulighet for fildeling.

Kommunikasjon er alfa omega

Det er ingen tvil om at vi mennesker liker å kommunisere med hverandre, enten det er snakk om å legge ut en video på TikTok eller sende en melding i WhatsApp. Appene vi har beskrevet over er ifølge SensorTower de mest nedlastede appene totalt på App Store og Google Play i løpet av juli 2021. 

Ut ifra denne statistikken er det tydelig at visuell kommunikasjon er viktig – vi liker å dele videoer og bilder enten de sendes personlig til en venn eller legges ut på sosiale medier der alle kan se.

Trenger du hjelp med markedsføringen?

Hvis du trenger hjelp med markedsføring i sosiale medier, kan vi i Omega Media hjelpe deg. Vi tilbyr en rekke tjenester innen digital markedsføring. Teamet vårt består av engasjerte mennesker med kompetanse innen alt fra betalt annonsering i sosiale medier til webdesign. 

Ta kontakt med oss i dag! Fyll ut skjemaet nedenfor så kan vi sammen finne ut av hva vi kan gjøre for bedriften din. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Tagget med: ,

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

  Din kontaktinformasjon

  Henvendelsen gjelder *

  Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.

  Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

  Markus Fasting

  Markus Fasting

  Forretningsutvikler

  [email protected]
  977 33 439
  Markus Fasting Linkedin
  Svein Stormyr

  Svein Stormyr

  Account Manager

  [email protected]
  452 94 211
  Svein Stormyr Linkedin
  Jonatan Killingstad

  Jonatan Killingstad

  Account Manager

  [email protected]
  991 63 360
  Svein Stormyr Linkedin

   Din kontaktinformasjon

   Henvendelsen gjelder *

   Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.