Derfor bør du bruke visuelt innhold

Når man jobber med content marketing er det viktig å fange oppmerksomheten til leserne, og en av de beste måtene å gjøre det på er ved å bruke bilder og annet visuelt innhold.

Her kan du lese mer om hvorfor det er så viktig å ikke kun ha tekst som content.

Et bilde sier mer enn 1000 ord

Vi oppfatter bilder 60 000 ganger raskere enn tekst. Publikummet ditt vil oppfatte budskapet du prøver å få frem fortere dersom de et bilde, det skaper også mye mer engasjement.

Få kundene dine til å bli værende på nettsiden din

Dersom du benytter bilder i teksten din vil det ikke bare føre til at du fanger oppmerksomheten til leseren, det vil også gjøre at brukeren blir værende på nettsiden din lenger.

Husker du forrige gang du bestilte hotell, og i så fall hva brukte du mest tid på? Mest sannsynlig brukte du mye lenger tid på å se på bildene enn du brukte på å lese gjennom tekst og beskrivelser. Dersom  du tilbyr en tjeneste som gjør at kundene dine vil se produktet, er det derfor viktig å ha nok bilder i god kvalitet. For få bilder som ikke gir tilstrekkelig med informasjon, kan gjøre at den besøkende forlater nettsiden din og finner en annen i stedet for.

Les mer: “6 tips som kan forbedre nettsiden din

Informere med bilder

Det er morsommere å få informasjon fra et bilde enn fra tekst, i tillegg til at det som nevnt over er lettere å oppfatte. Det å finne bilder som uttrykker det du ønsker er ikke alltid like lett. Da kan illustrasjoner være en god løsning. Benytt deg av Photoshop og andre redigeringsprogrammer for å sette sammen enkle men informative illustrasjoner. Da kan du lett kombinere bilder, tekst, figurer og farger som vil fange oppmerksomheten til målgruppen din.

Ikke la kunden glemme deg

Når leserne kan knytte informasjon til et bilde er det lettere å huske det, faktisk vil et bilde føre til at du husker 55% mer etter 3 dager enn det du ville gjort dersom du kun leste en tekst.

Ikke alle bilder er bra

Selv om visuelt innhold er bra, betyr ikke det at det er nok å slenge med et tilfeldig bilde. Bilder av dårlig kvalitet og lav oppløsning er ikke bra. Unngå også bilder med mange mennesker på, jo færre jo bedre, for da er det lettere for leseren å finne noe å fokusere på. Hvis du skal legge tekst over bildet er det viktig at teksten kommer tydelig frem og ikke går i ett med bakgrunnen. Det kan være lurt å unngå bilder som har helt hvite eller helt svarte områder.

Format og filstørrelse

Selv om stor fil gir god kvalitet fører det likevel til at bildene tar lang tid å laste ned. Når vi googler ting i dag er vi ofte på farten og har dårlig tid. Hvis nettsiden bruker lang tid på å laste inn alt innholdet, kan det hende at leseren går fort ut igjen og velger seg en annen nettside i stedet.

Les mer: “Visual Content Marketing: 10 Brilliant Examples

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

Markus Fasting

Markus Fasting

Forretningsutvikler

[email protected]
977 33 439
Markus Fasting Linkedin
Svein Stormyr

Svein Stormyr

Account Manager

[email protected]
452 94 211
Svein Stormyr Linkedin
Jonatan Killingstad

Jonatan Killingstad

Account Manager

[email protected]
991 63 360
Svein Stormyr Linkedin

    Din kontaktinformasjon

    Henvendelsen gjelder *

    Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.