Dette googlet vi mest i 2020

Postet i Google av Caroline Furu
februar 17, 2021. Ingen kommentarer

Hvert år avslører søkemotoren Google hvilke personer, spørsmål og temaer vi søkte mest på i året som gikk.

De mest populære søkene sier mye om hva som preget nyhetsbildet, og i 2020 var det ikke overraskende veldig mange av oss som ville vite mer om koronaviruset. 

I en pressemelding fra Google Norge kommer det frem at den aller mest brukte søkefrasen i 2020 var «Koronavirus». 

– 2020 er et historisk år som vil bli husket for koronapandemien. Det kommer nok derfor ikke som noen stor overraskelse at koronaviruset dominerer nordmenns søk dette året, uttaler fungerende kommunikasjonssjef i Google Norge, Andrea Lewis Åkerman i pressemeldingen. 

Les også: Slik rangerer du på hvilket som helst søkeord i 2021

Spørsmålene flest av oss lurte på

Resten av de mest brukte søkefrasene var også sterkt preget av koronaviruset, i tillegg til presidentvalget i USA. Den andre mest brukte søkefrasen var «USA-valget›, etterfulgt av «Joe Biden», «FHI» og «Corona symptomer».

Mange av oss bruker også Google for å få svar på spørsmål rundt aktuelle temaer. På listen over spørsmål som starter med «Hva er», var det flest som søkte etter «Hva er pandemi», «Hva er et virus» og «Hva er SIAN». 

Koronaviruset dominerte også søkefrasene som startet med «Hvordan». De mest brukte søkefrasene her var «Hvordan smitter coronaviruset», «Hvordan kjøpe aksjer» og «Hvordan bruke munnbind».

Les også: Fang oppmerksomhet med spennende overskrifter

Seriene «alle» ville se på

Vi har sjelden hatt så god tid til å se på filmer og serier som i koronatiden, og i 2020 var det flere serier som ble spesielt mye omtalt. 

Én av dem var den spinnville dokumentarserien «Tiger King», som handlet om den eksentriske tigeroppdretteren Joe Exotic. Serien ble lagt ut på norske Netflix i mars i fjor, og skapte overskrifter verden over. Serien havnet på femteplass over de mest googlede seriene i 2020.

På førsteplass havnet imidlertid humorserien «Førstegangstjenesten», hvor Herman Flesvig spiller de fleste rollene. De første to episodene av serien ble lagt ut i 2019, og ble en umiddelbar suksess blant seerne. 

På listen over de mest googlede seriene er også NRK-suksessen «Maskorama» og den irske dramaserien «Normal People».

De mest googlede personene

Selv om Donald Trump ble svært mye omtalt i fjor, var det Joe Biden som ble den mest googlede personen i året som gikk.

Han ble utropt som vinner av presidentvalget i november, samtidig som at Kamala Harris ble den første kvinnelige visepresidenten i USAs historie. Harris ble den fjerde mest googlede personen i 2020. 

På listen er også basketlegenden Kobe Bryant og Nord-Koreas leder Kim Jong Un. Kobe Bryant døde i en tragisk helikopterulykke i California i januar. 

Den omstridte lederen Kim Jong Un ble spesielt mye omtalt i fjor, mye på grunn av hvordan Nord-Korea taklet kampen mot koronaviruset. Se alle de mest googlede søkefrasene her.

Les også: Dette googlet vi mest i 2018

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

Markus Fasting

Markus Fasting

Forretningsutvikler

[email protected]
977 33 439
Markus Fasting Linkedin
Svein Stormyr

Svein Stormyr

Account Manager

[email protected]
452 94 211
Svein Stormyr Linkedin
Jonatan Killingstad

Jonatan Killingstad

Account Manager

[email protected]egamedia.no
991 63 360
Svein Stormyr Linkedin

    Din kontaktinformasjon

    Henvendelsen gjelder *

    Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.