Dette må du vite om Google Smart Shopping

Smart Shopping er et av Googles nyeste kampanjeverktøy, og benytter seg av maskinlæring. Verktøyet vil gjøre det lettere å redusere timene du må bruke for å optimalisere kampanjene dine – i tillegg til at du kan få gjort mer i løpet av disse timene.

Den nye metoden er automatisert slik at du kun behøver å sette opp kampanjen før verktøyet tar seg av resten.

Har du allerede kjennskap til Google Shopping-kampanjer og synes dette høres interessant ut? Les videre for å lære mer om Smart Shopping, og hvordan dette kan være lønnsomt for deg.

Hvorfor bør du bruke Google Smart Shopping?

Smart Shopping består av Shopping-produktannonser og bannerannonser, og passer spesielt til bedrifter med mindre annonsebudsjett, men som likevel vil få god nytte av annonsene. I følge Google opplevde annonsørene som testet verktøyet først hele 20% flere konverteringer på samme kostnadsnivå som tidligere annonsebudsjett.

Den nye metoden lønner seg fordi den klarer å hente produktinformasjon fra din eksisterende produkt feed i Merchant Center på din Google Ads-konto. Smart Shopping bruker maskinlæring, eller algoritmer, for å kunne tilby relevante kombinasjoner av visuelt og tekstbasert innhold til dine potensielle kunder. Den vil deretter vise dine annonser via Google-nettverk som søk, display network, Gmail, og YouTube, og automatiserer kampanjen for deg. Du kan dermed effektivisere Shopping-kampanjene dine i tide før den store julesesongen.

Hva må du gjøre for å sette opp Smart Shopping-kampanjer?

Å sette opp en Smart Shopping-kampanje er lekende lett.

Enkelt forklart må du:

 1. Tilknytte en Merchant Center-konto
 2. Angi et budsjett
 3. Laste opp elementer
 4. Angi salgslandet
 5. Trykke lagre
 6. Sette opp konverteringsmål
 7. Forhåndsvise potensielle annonser

Les mer om “Lag smarte Shopping-kampanjer” for en detaljert gjennomgang av oppsettet.

Deretter vil systemene til Google kunne teste ulike kombinasjoner og variasjoner av bildet og teksten du har angitt, som er hentet fra informasjonen i produktfeeden din. For å maksimere resultatene, anbefaler Google at annonsører målretter mot alle tilgjengelige produkter innenfor en Smart Shopping-kampanje. Til slutt vil de mest relevante annonsene vises i Google-nettverkene til potensielle kunder.

Du behøver ikke tenke på noe annet – Google vil nemlig automatisere annonseplasseringen og budgivningen for deg slik at du skal kunne oppnå maksimal konverteringsverdi for budsjettet du oppga da du satt opp kampanjen.

Husk at når du setter opp en ny Smart Shopping-kampanje vil denne trumfe over eksisterende standard Shopping-kampanjer og remarketing-kampanjer, og derfor anbefales det at du setter andre kampanjer på pause. Dette vil også kunne minimere forstyrrelsen på maskinlæringen.

Hva må du gjøre for å holde kampanjen aktiv?

Denne kampanjemetoden kombinerer Google Standard Shopping og Display Remarketing. Dette innebærer at det hele tiden må legges nye personer til remarketingmålgruppen din for at kampanjen skal forbli aktiv.

Du vil allerede etter to dager få en advarsel dersom remarketingmålgruppen ikke mottar nye personer, og du vil deretter ha 28 dager til å løse dette før kampanjen blir satt på pause.

Grunner til at remarketinggruppen ikke mottar nye personer kan være at:

 • At målgruppekildene dine har kritiske problemer. Her kan det være et problem med Google-adstaggen, og dette kan skyldes en formateringsfeil.
 • Manglende tilstrekkelig trafikk på sidene med tag-kodebiter for remarketing.
 • For kort varighet av inkludering av remarketinglisten. Dersom varigheten er for kort, vil det kanskje ikke bli samlet opp nok informasjonskapsler for listen.

Remarketing alene er en effektiv markedsføringsstrategi som går ut på å annonsere mot personer som allerede har vist interesse for produktene eller tjenestene dine, eller nettstedet ditt. Verktøyet henter informasjon om potensielle kunder fra kundens informasjonskapsler, og viser annonser der de samme personene besøker andre nettsteder som tilhører et Google Display-nettverk. Slik kan du hele tiden gi besøkende en påminnelse om interessen de en gang viste for ditt brand, dine produkter, eller dine tjenester.

Les mer: “5 grunner til hvorfor du bør bruke remarketing”

Hva bør du tenke på?

Til tross for at Smart Shopping-kampanjer kan være svært så effektive og gunstige, er det likevel et verktøy som krever tålmodighet og strategi før resultatene vises.

Før du setter opp en kampanje bør du tenke på:

 • Tålmodigheten: Før du begynner å evaluere resultatene, bør du la budstrategien kjøres i 15 dager. Det kan nemlig ta litt tid før maskinlæringen fungerer optimalt.
 • Sørg for at du har nok med data til å evaluere budstrategien.
 • Husk på at konverteringsverdi har større betydning enn klikk.
 • Konverteringsforsinkelser: Noen konverteringer kan ta lenger tid enn andre – alt fra dager til uker. Dette skyldes delvis at noen konverteringer ikke blir rapportert før lenge etter at klikket fant sted, men dette avhenger av hvilket konverteringsvindu du har valgt.
 • Eksterne faktorer som helligdager, helger, spesielle hendelser, endring i produktinformasjonen din og konkurrentene dine i en auksjon kan ha innvirkning på resultatene dine.

Du må også oppfylle kravene til Google Shopping-kampanjer, hvor du blant annet må sørge for at innholdet følger Googles retningslinjer, at du har opprettet Google Merchant Center og koblet den sammen din GoogleAds-konto, samt at du følger andre krav som du kan lese mer om her.

Vil du lære mer?

Se mer i denne videoen:

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

Markus Fasting

Markus Fasting

Forretningsutvikler

[email protected]
977 33 439
Markus Fasting Linkedin
Svein Stormyr

Svein Stormyr

Account Manager

[email protected]
452 94 211
Svein Stormyr Linkedin
Jonatan Killingstad

Jonatan Killingstad

Account Manager

[email protected]
991 63 360
Svein Stormyr Linkedin

  Din kontaktinformasjon

  Henvendelsen gjelder *

  Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.