Digital Markedsføring

Digital markedsføring gjør det mulig å lage målrettet innhold som treffer kundene dine der de er i kjøpsprosessen. Få hjelp med markedsføringen:

En digital markedsføringsstrategi er alt du trenger for å få mest mulig ut av markedsbudsjettet. Treff kundene dine på en effektiv måte gjennom digitale kanaler, og mål effekten umiddelbart. 

Les også: 10 tips for effektiv digital markedsføring

Hva er digital markedsføring?

Digital markedsføring er all markedsføring som foregår på elektroniske enheter. Markedsføringen kan foregå ved å bruke søkemotorer, sosiale medier, e-post og native ads, eller gjennom andre digitale kampanjer på nett. 

Ved tradisjonell markedsføring måles effekten av kampanjene kun ved å se på salgstall i ettertid. For å finne ut av hvem som så kampanjen, hva slags reaksjon de hadde og hvordan de oppførte seg etterpå, måtte man bruke fokusgrupper. 

Kunnskap om kundens atferd er kjempeviktig for å justere og optimalisere kampanjer. En digital markedsfører finner slike data i sanntid, noe som gjør det mulig å optimalisere kontinuerlig og se effekten umiddelbart. 

Videre skal vi gå gjennom noen av de vanligste og mest kosteffektive grenene innen digital markedsføring:

 • Søkemotoroptimalisering (SEO)
 • Hjemmesider
 • Sosiale medier
 • Nyhetsbrev
 • Retargeting

Søkemotoroptimalisering gir god vekst

god synlighet på nett

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å skape bedre rangering og synlighet i søkemotorer som Google. Man kan ikke betale for å komme høyere opp i det organiske søkeresultatet, man må jobbe med godt innhold for å fortjene en høyere plassering. 

Organisk synlighet handler om to ting: Relevans og autoritet. Google og andre søkemotorer har nemlig et eneste formål: Å presentere det mest riktige søkeresultatet til sine brukere. Har du ikke innhold som Google finner relevant eller tillitsfullt, vil du heller ikke rangere i søkeresultatet. 

Relevans

Relevans innebærer at innholdet på nettsiden din er relevant til hva brukeren søkte etter. Hvis brukeren for eksempel søkte etter “Frisør Grünerløkka”, må du ha innhold på nettsiden din som har å gjøre med en frisør på Grünerløkka – ellers vil ikke nettsiden din dukke opp i søkeresultatet når noen søker etter dette. 

Les også: 5 tips for å lykkes med SEO

Autoritet

Autoritet handler om hvor tillitsfullt Google (eller en annen søkemotor) mener nettsiden din er. Etter at Google har scannet alle nettsider og funnet de mest relevante treffene til det aktuelle søkeordet, blir resultatet sortert etter hvor mye Google stoler på nettsiden. 

Hvor mye Google stoler på en nettside, kommer til uttrykk gjennom en autoritetsscore. Denne er blant annet basert på hvor mange som lenker inn til nettsiden. Du kan derfor booste din egen autoritetsscore ved å skaffe flere lenker inn til hjemmesiden din. Jo flere som lenker, jo mer autoritær vil Google anse deg for å være. 

Hjemmesiden er din største salgsressurs

Hjemmesiden er den eneste markedsføringskanalen på internett som du faktisk eier selv. Sosiale medier, Google AdWords og reklamebannere på andre nettsteder er underlagt andre aktører, og du kan i teorien når som helst fjernes fra disse sidene. Er målet å generere leads og salg, må du også ha et sted å lede de potensielle kundene dine til. 

En tydelig og oversiktlig hjemmeside er avgjørende for at folk skal bli værende på siden, og gjøre det du vil at de skal gjøre: Konvertere

I tillegg må innholdet du leder de besøkende inn med, samsvare med innholdet på siden de havner på – landingssiden. Er det ikke samsvar i designet gir det en dårlig brukeropplevelse som kan hemme salget. Det ser heller ikke bra ut for Google, som vektlegger relevans, brukervennlighet og godt innhold.

Bygg broer på sosiale medier

Der hovedintensjonen bak sosiale medier i utgangspunktet var å skape interaksjon blant mennesker, er disse plattformene i dag blitt effektive markedsføringskanaler. Sosiale medier som Facebook, Twitter og LinkedIn gir svært gode muligheter til å bygge relasjoner og skape en personlig tilstedeværelse blant potensielle kunder. 

Trenger du hjelp med markedsføringen på sosiale medier?

Også i sosiale medier er det viktig med målrettet innhold. Det nytter ikke å pøse ut innhold bare for å publisere noe. Rundt 85 prosent av Norges befolkning er på Facebook. Publiserer du ikke innhold med relevans og merverdi, vil du bare bli en av mange annonsører i mengden. 

Innholdet bør også være målrettet. Jo smalere du går ut med en annonse, desto større sjanse er det for at annonsen faktisk fører til konvertering. 

Nyhetsbrev er en enkel påminnelse

Nyhetsbrev er faktisk en enkel måte å bruke digital markedsføring på for å generere leads, og til dags dato en av de mest kosteffektive metodene innen digital markedsføring. Selv om personen som mottar nyhetsbrevet ikke klikker inn på eposten, har brevet allerede gjort store deler av jobben. Den har gitt kunden en påminnelse om at du finnes. 

I nyhetsbrevet kan du dele nyttig innhold som tips, tilbud og inspirasjon. Det bidrar til å styrke kundeforholdet og bygger lojalitet. I tillegg er markedsføring gjennom e-post et rimelig alternativ og enkelt å spore. Slik markedsføring er et godt supplement som styrker annen digital markedsføring. 

Retargeting – sluttfør salget

Retargeting, eller remarkedsføring, er når du annonserer mot personer som allerede har vist interesse for nettstedet ditt. Du har sikkert opplevd at du går inn på et nettsted og ser på et produkt, for så å se annonser av samme produkt i de neste nettstedene du besøker. Dette er remarkedsføring. 

Kun 2 % av trafikken fra betalte annonser fører til konvertering – med remarkedsføring kan du minne kundene på at de etterlot seg fulle handlevogner, og hente dem tilbake. 

Fordeler med remarkedsføring

Selv om de besøkende ikke ender opp med å kjøpe noe, betyr det imidlertid ikke at de ikke er interessert i produktet ditt. Mange forbrukere bruker tid på å undersøke markedet før de gjør et endelig kjøp. 

Klarer du å minne potensielle kunder på at du finnes mens de fortsatt er i researchfasen, øker sjansene for konvertering med 70 %. Remarkedsføring bør derfor være en viktig del av din digitale markedsføringsstrategi.

Måle effekten av digitale kampanjer

Den største fordelen med digital markedsføring kontra tradisjonell markedsføring, er at vi umiddelbart kan måle effekten av digitale kampanjer. 

Klikker folk seg inn på annonsen din? Hvordan oppfører de besøkende seg inne på landingssiden? Fører annonsen til konverteringer? Dersom de ikke gjør det, må du optimalisere innholdet. 

Optimalisering av innhold er en kontinuerlig og evigvarende prosess. Det finnes ingen fasit for hvilket innhold som interesserer akkurat din kundegruppe – her må det prøving og feiling til. 

Vi hjelper deg med resultater og optimalisering:

Omega Media vet hva som skal til for å få resultatene du ønsker deg. Velkommen som kunde hos oss!

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

Markus Fasting

Markus Fasting

Forretningsutvikler

[email protected]
977 33 439
Markus Fasting Linkedin
Svein Stormyr

Svein Stormyr

Account Manager

[email protected]
452 94 211
Svein Stormyr Linkedin
Jonatan Killingstad

Jonatan Killingstad

Account Manager

[email protected]
991 63 360
Svein Stormyr Linkedin

  Din kontaktinformasjon

  Henvendelsen gjelder *

  Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.