Hva er SEO?

SEO gjør deg synlig på nett. Her forklarer vi hvordan. Du får også vite hvorfor det er nyttig, og hva Omega Media kan hjelpe deg med.

Lurer på du hva søkemotoroptimalisering kan gjøre for din bedrift? Eller lurer du bare på hva det er? I denne artikkelen kan du lære mer om begrepet, hva det kan gjøre for deg og hva Omega Media tilbyr.

Hva er SEO? To definisjoner

Hva er SEO, egentlig? Her får du to korte forklaringer. En enkel og en litt vanskeligere.

Hva er SEO? Enkelt

SEO gjør deg synlig på nett. 

Hva er SEO? Vanskeligere

SEO er metoder som gjør nettsider synlige i søkemotorer som Google. Målet er å komme på toppen av førstesiden. Dette oppnår man ved å ha godt innhold og en sterk nettside. Om man gjør det riktig, vil nettsiden bli synlig i søkeresultatet.  

Hvordan fungerer det?

Begrepet er en forkortelse for “search engine optimization” – eller “søkemotoroptimalisering” på norsk. Søkemotoroptimalisering handler altså om å bli synlig i Google og andre søkemotorer. Man optimaliserer nettsiden og innholdet på den for å rangere høyt i søkeresultatet.

Synlighet i Google avhenger av to ting: relevant innhold og autoritet. 

Innhold

Google gir deg innholdet som er mest relevant for søket ditt. Skriver du “hva er seo”, får du kanskje opp en artikkel med tittelen “Hva er SEO?”. Enkelt forklart: Har du ikke innhold på “Advokat Oslo”, er du heller ikke synlig i Google på dette søket. 

Derfor er det viktig å jobbe med relevant innhold på alle søkeord og fraser man vil være synlige på. Omega Media gjør dette ved å skrive gode tekster, som både Google og besøkende synes er relevante. Dette kalles “on-page SEO”. 

Google merker når noen lurer systemet. Tekstene må være godt skrevet, og man kan ikke bare repetere samme søkeord i det uendelige. Innhold som kun er skrevet for Google, kan få en straff, og rangerer da dårligere. Google belønner rett og slett innhold av høy kvalitet. 

Autoritet

Søkemotoroptimalisering handler også om autoritet. Dette betyr at Google stoler på nettstedet. Google finner først alle nettsider som matcher et søk, og så blir disse rangert etter autoritet. Nettsider som rangerer høyt har høy autoritet.

Autoritet påvirkes blant annet av hvor mange som lenker til nettstedet. Flere lenker gir høyere autoritet. Alle lenker er riktignok ikke like – en lenke fra et nettsted med høy autoritet er “verdt” mer.

Omega Media hjelper deg med å øke autoriteten til nettstedet ditt. Vi gjør dette ved å bygge lenker inn til nettstedet fra høy-autorative sider. 

Hvorfor SEO?

Organisk søk er ofte hovedkilden til trafikk inn på et nettsted. Dette er altså vanlige Google-søk man ikke betaler for. Med søkemotoroptimalisering kommer man høyt opp i organisk søk. 

Mange deler innhold i sosiale medier for å promotere produkter eller tjenester. Dette er lurt, men påvirker ikke vanlige Google-søk. Man kan også bruke betalt søk (Google Ads) for å øke synlighet. Dette er også lurt, men påvirker heller ikke vanlige Google-søk.

I motsetning til både betalt søk og SoMe, retter søkemotoroptimalisering seg mot organisk søk. Derfor er det en langsiktig strategi. Innholdet blir værende også etter annonse- eller kampanjeperioden.

Hva fører dette til?

 • Økt synlighet fører til flere treff og økt trafikk. Dette kan føre til nye kunder, flere leads og flere konverteringer.
 • Flere leads: Relevant innhold sørger for flere kvalifiserte leads. 
 • Flere konverteringer: Man tilrettelegger for konverteringer, med Call to Action-knapper og relevante lenker.
 • Økt brukervennlighet: Relevant innhold gir besøkende god veiledning, og teknisk SEO sørger for rask opplastingstid og enkel navigering.

Hva gjør Omega Media?

Vi hjelper deg med søkeordsanalyse, SEO-strategi, teknisk SEO, innholdsproduksjon og lenkebygging. Hos Omega Media produserer vi innhold som både dine besøkende og Google vil like. Vi kan hjelpe deg med alt innen digital markedsføring.

Teksten du leser er en SEO-artikkel. Den gir leseren svaret på “Hva er SEO?”. Samtidig er den designet for å rangere høyt på dette søket. Kanskje du fant den nettopp ved å søke på “hva er seo”?

Ta kontakt med oss i Omega Media om du vil øke synligheten til ditt nettsted. Du kan også lese mer om hvilke andre tjenester vi tilbyr.

Vi ser frem til å høre fra deg!

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

  Din kontaktinformasjon

  Henvendelsen gjelder *

  Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.

  Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

  Markus Fasting

  Markus Fasting

  Forretningsutvikler

  [email protected]
  977 33 439
  Markus Fasting Linkedin
  Svein Stormyr

  Svein Stormyr

  Account Manager

  [email protected]
  452 94 211
  Svein Stormyr Linkedin
  Jonatan Killingstad

  Jonatan Killingstad

  Account Manager

  [email protected]
  991 63 360
  Svein Stormyr Linkedin

   Din kontaktinformasjon

   Henvendelsen gjelder *

   Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.