shopping

Hvordan vinne kundene i Q4 – Google Ads

Bygg for suksess denne ferien

Q4 er høydepunktet for shopping over hele verden. Om det er jul, Black Friday, Diwali eller “Single’s Day”, så fråtser shoppere kloden over i impulskjøp (eller så undersøker man med pinlig nøyaktighet for langtidsplanlagte storbudsjettkjøp). 

Med flere plattformer som hver når ut til én milliard brukere er Google en tillitsverdig kompanjong til shoppere. Brukerne søker gjerne etter ideer til å kjøpe gaver eller spandere noe på seg selv. De vender seg til Google for å finne de siste trendene, moteinspirasjonen eller produktanmeldelser. De bruker apper og nettlesere for å “browse” og kjøpe de riktige produktene. De ser til og med etter hjelp for å komme seg til butikken før stenging.

For markedsførere er ferier den perfekte tiden for å knytte bånd, gjenskape bånd og engasjere med potensielle kunder.

Her er noen tips og triks for å hjelpe deg å forberede deg til shopping-bonanzaen som kommer:

Budsjett & Budgivning

 • Bruk 2018 data for å planlegge budsjettene til “peak”

Sørg for at november og desember har et tilstrekkelig budsjett. Se på det forrige årets daglige spend per kampanje for å være sikker på at budsjettene er høye nok, spesielt rundt salgstoppene.

Tips: sjekk ‘Recommendations’ tab for budsjett-muligheter

 • Target CPA/ROAS/Maximise Conversions på Search er den beste måten å drive resultater under ferieperioden
Sørg for at du har nok i budsjett for å lykkes i Q4

Ved å bruke query-time budgiving vil disse automatiserte løsningene reagere umiddelbart til endringer i søkevolum, klikkvolum og til konverteringsraten i de fleste tilfellene. Vær sikker på at du har stort nok budsjett til kampanjene for å fange hele muligheten rundt ferien eller høytiden.

Disse budgivningsmetodene vil justere seg automatisk til ferierelaterte endringer mesteparten av tiden. Men det er viktig, dersom du forventer en veldig stor økning i konverteringsrate (+50%) over en 1-2 dagers periode, å vurdere å senke ROAS-mål. Dersom du bruker target CPA, er det viktig å øke dine CPA-mål i denne perioden.

Annonser

 • Legg en catch-all Dynamic Search Ads kampanje for å sikre at du har dekket alt inventaret under topperioder.

Skap en kampanje med en Dynamic Search Ad Group som målretter ‘all web pages’ eller ‘landing pages from your standard ad groups’ for å dekke den lange halen. Deretter kan du også legge DSA ad group(s) til hver enkelt vanlige søkekampanje for å forbedre prestasjonen. For å gjøre dette må du aktivere DSA i kampanjeinnstillingene.

Hvordan du setter opp Dynamic Search Ads


Tips: Sjekk ‘Recommendations’ tab for budsjettmuligheter.

 • Legg til Promotion Extensions og sørg for at andre extensions er tilstede (Sitelinks, Callouts, Location etc).

Extensions gir 10-15% gjennomsnittlig CTR-løft per extension som vises. Promotion-extensions er kritiske i Q4. Price Extensions er også høyst anbefalte der det er mulig.

 • Ha 3 eller flere annonser per annonsegruppe og vær sikker på at annonserotasjonen er satt til Optimaliser.

Enkelt sagt: Jo flere annonser per ad group, jo høyere er sjansen for at en relevant kopi vises til hver bruker, som igjen øker klikk og konverteringer. Ha minst 3 (helst 4-6) ads per ad group dersom det er mulig. Ha også minst 1 Responsive Search Ads (RSA) i hver ad group.

 • Legg inn Countdown timers for salg, og bruk ad customizers for lojale og/eller mobilbrukere.

Countdown timers i ad copy oppdaterer dynamisk tiden igjen for et salgstilbud, f.eks 5 dager eller 10 timer.

“IF customisers” kan brukes for å justere teksten i en ad for en lojal kundebase eller mobilbrukere, for å øke relevansen.

Publikum

 • Vær sikker på at du når ut til folk som allerede er villige til å engasjere med merkevaren din denne sesongen gjennom målrettings-løsninger. Detailed Demographics, Affinity, In-Market, Customer Match & Remarketing Lists for Search Ads (RLSA) gir alle bedre konverteringsrater enn keyword-målretting alene.
 • Legg til rette for Google publikum-suksess

Legg til topp presterende Google-publikum (Detailed Demographics, Affinity og In-Market) slik som Parents, Bargain Hunters, Shopaholics, Children’s Products og Christmas Online og In-Store Shoppers til alle kampanjer. Hvert publikum er forskjellig, så tenk gjennom hva som passer din bedrift best.

 • Voks med 1P data

Vær sikker på at du følger opp med din 1P data ved bruk av RLSA for å re-engasjere folk som har vært på siden din og kun undersøkt. Bruk Customer Match for å nå folk som har kjøpt det siste året. Similar Audiences kan hjelpe deg å ekspandere til nye Audiences som presterer godt.

 • Bruk Smart Bidding for å optimalisere bud for din 1P data (RLSA, Customer Match og Similar Audiences) og justér bud manuelt for Google Audiences (Detailed Demographics, Affinity & In-Market).
 • Selv om enkelte keywords ikke har prestert bra tidligere, kan det være de presterer langt bedre når de brukes sammen med audiences som har besøkt siden din tidligere. Test produkt-keywords med høyt volum (f.eks Black Friday) på slike Audiences ved å bruke “Targeting” innstillinger for å begrense en annonsegruppe/kampanje til kun de menneskene som er en del av dette publikummet.

Obs: Dette vil snevre inn målrettingen for å nå folk som allerede er i en Audience-liste med tilstrekkelig størrelse for konverteringsmålene. Så for alle andre tips over, bruk “Observation” innstillinger (der du kun justerer bud).

Online 2 Offline

 • Aktivér Location Extensions på alle Search, Display og YouTube kampanjer.
 • Avgjør mål & KPIs til å inkludere offline aktivitet i ferieperioden.


Planlegg for hele ferieperioden og nøkkel-events som driver butikkaktivitet – Black Friday, Cyber Monday, Online Shipping Cut Off, osv. Vurdér hendelser og perioder du vil drive trafikk inn i fysiske butikker. Nærmere selve ferien kan det være for sent å shippe varer – så fokuser på ‘in-store’.

No alt text provided for this image
 • Spor Store Visits og øk mobilbud. 

Sørg for å spore Store Visits og gi en verdi til dem (in-store conversion rate * in-store average order value). Bruk dataen på kampanjenivå til å bestemme budsjettfordeling og prestasjonsevaluering, ved å bruke en tilpasset kolonne (All Conversions, conversion action “Store Visits”). Bruk også Mobile Bid Adjustment for å øke bud på mobile enheter. Majoriteten av butikkbesøk vil ofte komme fra mobile enheter.

 • Inkludér Bid by Distance for å nå verdifulle kunder nær din lokasjon.

Legg på økt lokasjonsbud i området rundt butikken din der kundene har høyest sannsynlighet for å besøke deg.

 • Vurder å gjøre en utvidelse av keyword & kategori, eventuelle endringer i annonsetekst og/eller vurder å lage flere lokale kampanjer.

Øk investeringen i keywords og produkter som er best på å drive fysiske butikkbesøk. Gå gjennom ‘Søketerm’ rapporten og analyser produkt-kategori-prestasjonen for å bestemme nøkkeldriverne. Justér annonsetekst for å drive flere personer til butikken.

 • I tillegg til å være synlig på betalt søk, prøv ut de nye Lokale kampanjene som er lansert i alle Store Visits-støttede land.

Lokale kampanjer gir deg god visibilitet på fem plattformer (Search, Display, Business Profile, Maps og YouTube) i en relevant radius rundt butikken. Maskinlæring vil optimalisere kampanjen til å maksimere Store Visits innenfor budsjettet til din bedrift.

Måling og attribusjon

 • Denne feriesesongen burde du gå vekk fra last-click attribution-modellen i Google Ads og Search Ads 360.

Gå inn i feriesesongen med å bruke en bedre attribusjonsmodell enn last-click for å ta bedre og smartere avgjørelser under salgstoppene. Endre både Google Ads og Search Ads 360 til den samme modellen for konsistent måling på tvers av plattformene.

No alt text provided for this image
 • Velg en datadrevet modell. Dersom den ikke er tilgjengelig, bruk en regel-basert modell. Sjekk hver konverteringsaksjon og velg den beste attribusjonsmodellen. En datadrevet modell krever omtrent 600 konverteringer eller mer per måned og noen uker med historie. Velg alltid datadrevet attribusjon. Dersom det ikke er tilgjengelig, bruk time-decay, position-based eller lineær. Alle disse er bedre enn last-click.

Tips: Finn ut hvor tidlig kundene dine begynner interaksjon med dine ads før sesongen og planlegg bedre! Hvis du har mulighet; kjør en DDA sesongbasert rapport på Google Ads-kontoen din.

 • Handle på data ved å by (automatisk) og se på budsjettfordelingen mellom kampanjer.

Ingen attribusjonsmodell vil gi resultater umiddelbart. Du må “act on the data”. Dersom du bruker Smart Bidding, vil algoritmen automatisk modifisere seg basert på din nye modell. Hvis du byr manuelt bør du bruke eCPC og starte med å justere base-budene. I tillegg til dette må du huske å se på kampanjenes budsjettallokering.

Shopping

 • Forsikre deg om at følgende er på plass:
  • Budget Delivery Mode “Standard” (ikke Accelerated, da mange konverteringsklikk er på kvelden)
  • Rikelig med budsjett for salgstoppene
  • Remarketing lists og andre audiences lagt til
  • Search Partners valgt
  • Gå over negative søkeord
  • Inventarfiltere oppdatert
  • Alle relevante produkter lagt inn i tide
  • Gå over “disapproved items”
  • Og til slutt, mobile bud og bid-by-distance for 020 (Online 2 Offline)!
 • Utnytt fullt automatisert budgivning for Shopping, ikke bare Search.

Target ROAS og Smart Shopping kampanjer er fullt automatiserte Smart Bidding-løsninger som setter bud i realtid basert på mange signaler, som for eksempel det faktiske søket, tidspunkt på dagen og ukedag, produkt og sannsynlig ordreverdi.

No alt text provided for this image


Vi har sett en 35% medianøkning i konverteringsverdi med Shopping kampanjer som bruker Target ROAS Smart Bidding strategy. Dersom en del av objektivet ditt er å eie en digital hylleplass, vurdér Absolute Top Impression Share.

 • Bruke salgspris annotering og Merchant Promotions (hvor tilgjengelig).

Stikk deg ut fra mengden ved å sette lys på dine USPs og spesielle tilbud.

 • Sørg for at du har et fullt inventar for f.eks Black Friday.

Hvis det trengs, skap en ny “catch-all” kampanje.

 • Aktiver Local Inventory Ads (der det er tilgjengelig) for å vise shoppere i hvilke lokale butikker de kan kjøpe akkurat nå.

Local Inventory Ads (LIA) guider shoppere til dine lokale butikker, basert på inventar-nivåene du laster opp til Merchant Center. For shoppere som vil kjøpe i en fysisk butikk istedenfor online er denne informasjonen ubetalelig. Utvikle det lenger for dine LIA med den nye “push” media display-formatet – Local Catalog Ads (LCA, hvor tilgjengelig).

 • Ekspander Shopping til YouTube, Gmail og Display med Smart Shopping-kampanjer. Få større rekkevidde dette året ved å lansere Smart Shopping-kampanjer.
 • Vis hele inventaret ditt med Showcase Shopping Ads (hvor tilgjengelig).

Sørg for at Showcase Shopping Ads dekker alle relevante produkter. Showcase ads driver det største volumet i hjem, apparel og bagasjekategorier. Det er spesielt viktig å ha disse produktene i inventaret ditt. Utnytt Maximise Clicks budstrategien for å maksimere engasjement.

 • Sørg for å være ‘always-on’. 

Folk shopper hele tiden – før, under og etter ferien. En ‘always-on’ strategi er kritisk for å nå folk når de trenger deg – ikke bare når det passer kampanjekalenderen din.

 • Shopping går forbi grensene!

Black Friday og generell ferieshopping vokser internasjonalt. Bruk gjerne Google Shopping Ads for å nå ut til nye globale kunder, promotér produktene du selger og finn bedre kvalifiserte leads ved å putte produktbilder, pris og bedriftsnavnet ditt foran mennesker som søker globalt på Google.

Ett svar til “Hvordan vinne kundene i Q4 – Google Ads”

 1. […] du å lese mer om hvordan du kan markedsføre deg på Google? Les noen av våre andre blogginnlegg, eller ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi […]

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

Markus Fasting

Markus Fasting

Forretningsutvikler

[email protected]
977 33 439
Markus Fasting Linkedin
Svein Stormyr

Svein Stormyr

Account Manager

[email protected]
452 94 211
Svein Stormyr Linkedin
Jonatan Killingstad

Jonatan Killingstad

Account Manager

[email protected]
991 63 360
Svein Stormyr Linkedin

  Din kontaktinformasjon

  Henvendelsen gjelder *

  Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.