Erling Løken Andersen

Erling Løken Andersen

Erling Løken Andersen

Erling Løken Andersen er gründer og styreformann i Omega Media AS. I tillegg jobber Erling som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Berngaard AS

Erling er opprinnelig utdannet 3-årig Art Director fra Westerdals Reklameskole. Etter eksaminasjonen i 2005 jobbet Erling som designer og web manager i selskaper som Schibsted, Cappelen og Telitas ASA.

I 2005 gründet han det sosiale nettsamfunnet Biip.no sammen med Bo Myrås og Ozan Øzerk. Biip.no ble raskt en suksess og samlet mer enn 100.000 medlemmer på 3 måneder. I 2008 ble Biip.no solgt til Egmont og TV2 for 75 millioner kroner. I tiden etterpå jobbet Erling bredt på tvers av Egmont- og TV 2-organisasjonene, blant annet med TV 2’s ungdomssatsning og med SEO for Egmont på nordisk nivå.

I 2010 varslet Skatt Øst at de vurderte å omklassifisere en del av salgsvederlaget for Biip.no fra aksjegevinst til lønn for gründerne. Dette ville isåfall medføre en skattesmell på nærmere 3 millioner kroner for hver av gründerne. Motivert av det han mente var et urimelig skattekrav meldte Erling seg opp på jus-studiet ved Universitetet i Oslo og fullførte studiet (Master i Rettsvitenskap) på halv tid. I 2015 vant deretter Erling og de øvrige gründerne saken mot Skatt Øst i skatteklagenemda.

I slutten av 2012 kjøpte Erling restene av Biip.no tilbake fra Egmont og TV2 for 150.000 kr og døpte om selskapet til Omega Media. Selskapet rendyrket deretter satsningen på digitale markedsføringstjenester. Omega Media har i etterkant av dette økt omsetningen fra 3 til over 20 millioner kroner i året. Omega Media har 16 ansatte og kontorer i Rosenkrantz gate 15 i Oslo sentrum.

Omsetning Omega Media, 2013-2019.

Erling er i dag gründer og styreformann i Omega Media AS, i tillegg til å jobbe som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Berngaard.

Utdannelse

2002 – 2005: Art Director-linjen ved Westerdals Reklameskole
2012 – 2015: Master i Rettsvitenskap (LL.M.) ved Universitetet i Oslo

Ytterligere lesing

Erling Løken Andersen på Wikipedia
Erling Løken Andersen på Linkedin
Erling Løken Andersen på Advokaten Hjelper Deg
Erling Løken Andersen profilside hos Advokatfirmaet Berngaard

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

Din kontaktinformasjon

Henvendelsen gjelder *

Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.

Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

Markus Fasting

Markus Fasting

Leder SMB
[email protected]
977 33 439
Markus Fasting Linkedin
Svein Stormyr

Svein Stormyr

Digital rådgiver
[email protected]
452 94 211
Svein Stormyr Linkedin

Din kontaktinformasjon

Henvendelsen gjelder *

Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.