Erling Løken Andersen

Erling Løken Andersen

Erling Løken Andersen

Erling Løken Andersen er gründer og styreformann i Omega Media AS. 

Erling er utdannet 3-årig Art Director fra Westerdals Reklameskole. Etter eksaminasjonen i 2005 jobbet Erling som designer og web manager i selskaper som Cappelen, Schibsted Mobile og Telitas ASA.

I 2005 gründet han det sosiale nettsamfunnet Biip.no sammen med Bo Myrås og Ozan Øzerk. Biip.no ble raskt en suksess og samlet mer enn 100.000 medlemmer på 3 måneder. I 2008 ble Biip.no solgt til Egmont og TV2 for 75 millioner kroner. I tiden etterpå jobbet Erling bredt på tvers av Egmont- og TV 2-organisasjonene, blant annet med TV 2’s ungdomssatsning.

I 2010 varslet Skatt Øst at de vurderte å omklassifisere en del av salgsvederlaget for Biip.no fra aksjegevinst til lønn for gründerne. Dette ville isåfall medføre en skattesmell på nærmere 3 millioner kroner for hver av gründerne. Motivert av det urimelige skattekravet meldte Erling seg opp på jus-studiet ved Universitetet i Oslo og fullførte studiet på halv tid. I 2015 vant deretter Erling og de øvrige gründerne saken mot Skatt Øst i skatteklagenemda.

I slutten av 2012 kjøpte Erling restene av Biip.no tilbake fra Egmont og TV2 og døpte om selskapet til Omega Media. Selskapet rendyrket deretter satsningen på digitale markedsføringstjenester. Omega Media har i etterkant av dette økt omsetningen fra 3 til nærmere 15 millioner kroner i året.

Erling er i dag gründer og styreformann i Omega Media AS, i tillegg til å jobbe som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Berngaard/Sandbek.

Utdannelse

2002 – 2005: Art Director-linjen ved Westerdals Reklameskole
2012 – 2015: Master i Rettsvitenskap (LL.M.) ved Universitetet i Oslo

Ytterligere lesing

Erling Løken Andersen på Wikipedia
Erling Løken Andersen på Linkedin
Erling Løken Andersen på Advokaten Hjelper Deg
Erling Løken Andersen profilside hos Advokatfirmaet Berngaard/Sandbek

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

Din kontaktinformasjon

Henvendelsen gjelder *

Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.