Omega Media stemt frem som en av Norges beste arbeidsplasser

I august 2020 ble Omega Media stemt frem som Norges beste arbeidsplass på likestillingsplattformen Equality Check – et initiativ startet av gründerne Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde. 

– Selv om vi har lovpålagt likestilling i Norge, er subtil diskriminering fortsatt et stort problem som forhindrer ekte likestilling, sier Erling Løken Andersen, daglig leder og gründer i Omega Media AS. Derfor inviterte han de ansatte i Omega Media til å rangere bedriften anonymt på EqualityCheck.it. 

EqualityCheck.it er en plattform hvor ansatte kan legge igjen anonyme rangeringer av bedriftens arbeidsmiljø, likestilling, kultur og mangfold. Plattformen har sitt opphav i initiativet #HunSpanderer, en kampanje som handler om å øke oppmerksomheten knyttet til ulikheter blant menn og kvinner i arbeidslivet. Både Equality Check og #HunSpanderer er startet av gründerne Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde. 

Siden lanseringen i 2019 har nesten 300 norske bedrifter blitt rangert av mer enn 7500 ansatte. De ansatte rangerer bedriften sin ved å svare på enkle spørsmål knyttet til temaer som muligheter, kultur og ledelse, og basert på svarene får bedriften en score. 

Omega Media til topps blant norske bedrifter

Skjermdump fra EqualityCheck.it.

I august 2020 gikk Omega Media helt til topps hos Equality Check blant norske bedrifter. I oktober 2020 ligger Documaster og Knowit Insight hårfint foran, med Omega Media på en respektabel 3. plass. På topp 10-listen finner man ellers en rekke anerkjente norske bedrifter, blant dem OBOS og Vipps. 

– Jeg er stolt og takknemlig over rangeringen. Dette viser at vi lykkes godt med de grepene vi har gjort knyttet til arbeidsmiljø. Ekte likestilling fører til sosial og økonomisk vekst, ikke bare hos oss i Omega Media, men også for samfunnet som helhet. Jeg vil få takke alle ansatte i Omega Media som har stemt, kommenterer Andersen.

– Hos Omega Media ønsker vi at alle skal ha like muligheter og føle seg like respekterte som mennesker, uansett hva deres kjønn, nasjonalitet, legning eller alder er, sier Andersen.

Klikk her for å se resultatet av rangeringen

Likestilling i Norge

I Norge ble Likestillingsloven vedtatt i 1978, for å sikre at kvinner og menn får de samme mulighetene til utdanning, arbeid og faglig utvikling. Norge regnes i dag som et av verdens mest likestilte land. Undersøkelser viser likevel at norske kvinner systematisk arbeider mindre, har færre lederroller og tjener mindre enn menn. Statistikk fra SSB viser at norske menn tjente i gjennomsnitt 52 320 kroner i måneden i 2019, mens kvinner tjente 46 520 kroner. 

Når kvinner ikke får delta i arbeidslivet, mister landet ressurser som arbeidskraft, skatteinntekter og kjøpekraft. Likestilling er derfor ikke bare kampen for kvinners rettigheter, det er også kampen for samfunnsgevinst – både økonomisk og sosialt. 

– Vi har kommet langt i Norge, men vi har fortsatt en vei å gå hvis vi skal oppnå ekte likestilling, mener Andersen, og oppfordrer samtidig alle norske bedrifter til å registrere seg hos EqualityCheck.it.

Tagget med:

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

Markus Fasting

Markus Fasting

Forretningsutvikler

[email protected]
977 33 439
Markus Fasting Linkedin
Svein Stormyr

Svein Stormyr

Account Manager

[email protected]
452 94 211
Svein Stormyr Linkedin
Jonatan Killingstad

Jonatan Killingstad

Account Manager

[email protected]
991 63 360
Svein Stormyr Linkedin

    Din kontaktinformasjon

    Henvendelsen gjelder *

    Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.