SEO-firma Oslo

Search Engine Optimization (SEO) – eller søkemotoroptimalisering her i Norge – er kunsten å gjøre din bedrift mer synlig i Google. 

Nedenfor forteller vi i Omega Media, et ledende SEO-firma i Oslo, hva søkemotoroptimalisering er og hvordan du kan øke dine naturlige rangeringer i Google.

Søkemotoroptimalisering må ikke forveksles med søkemotormarkedsføring – eller Google Adwords, om du vil. Søkemotormarkedsføring handler om å betale Google for å plassere ditt nettsted høyere opp i søkeresultatet. Dette skjer ved å by på ulike søkeord. Til forskjell fra søkemotormarkedsføring er ikke søkemotoroptimalisering betalt; man kan ikke betale for å komme høyere opp i det organiske søkeresultatet, men må istedenfor jobbe med innholdet og nettsidene sine for å fortjene en høyere plassering i søkeresultatet.

Tilbake til SEO: «Jeg er allerede veldig synlig i Google», sier du kanskje. Det kan godt hende. Sett deg allikevel i dine potensielle kunders posisjon et øyeblikk og gjør følgende øvelse: søk i Google etter tre ord eller setninger som du forventer å finne din egen bedrift på topp i Google for. Fant du deg selv i toppen av de tre søkene? Gratulerer! Da kan du egentlig slutte å lese her. Gikk det ikke fullt så bra? Les videre.

SEO kalles ofte den «glemte markedsføringsøvelse». Mange bedrifter pumper hvert år ut millioner i markedsføring, uten å tenke på den mest brukte veien til sin hjemmeside: via Google sine søkeresultater. Men hvordan blir man mer synlig i Google sitt søkeresultat? Kort fortalt handler det om to enkle ting: Relevans & Autoritet.

Relevans & autoritet

Google forsøker alltid å presentere det mest relevante søkeresultatet til sine besøkende. Dersom du ikke har innhold som tilsvarer det personen søker etter, så vil du heller ikke bli synlig i søkeresultatet. Litt forenklet forklart: Har du ikke skrevet en artikkel om «sjokolademuffins» når noen søker etter «sjokolademuffins», så vil du heller ikke kunne vises i søkeresultatet – du har ikke innholdet brukeren søker etter. Har du ikke innholdet kan du heller ikke få trafikken.

SEO handler imidlertid også om autoritet. Når Google har plukket ut alle nettstedene som tilbyr innhold som matcher det brukeren søker etter, så blir resultatene sortert etter hvor mye Google stoler på nettstedet – det vil si etter autoritet. Autoriteten er et matematisk uttrykk og kommer blant annet til uttrykk i hvor mange som lenker inn til ditt nettsted.

Logikken er at desto flere som lenker til din nettside, desto bedre må innholdet være – og desto mer tillitsfull, eller autorativ, anser Google deg for å være. Google gir deg en score fra 0-10 (hvor 10 er best), for å fortelle deg noe om hvor tillitsfullt ditt nettsted er. Denne scoren kalles PageRank og er et av flere signaler Google bruker for å måle din autoritet. Litt forenklet sagt kan man si at desto høyere autoritet Google oppfatter at du har, desto høyere vil din nettside som regel rangere i søkeresultatet. Forutsatt at du har innhold som matcher det brukeren søker etter, så klart.

Nå har du lært litt om hvordan SEO fungerer – og hvordan Google sorterer sitt søkeresultat. Men hvor mange søker egentlig etter dine produkter og tjenester? Dette kan du se ved å bruke Google Keyword Planner. Skriv inn 3-5 fraser du gjerne vil bli funnet på – og Google forteller deg hvor mange som søker etter disse tingene hver måned. Deretter kan du bruke et verktøy som Tiny Ranker til å måle hvilken plassering i søkeresultatet du rangerer på for hvert av søkeordene. Når du vet hvor mange som søker et spesielt ord, og hvilken rangering du selv har, så har du et godt utgangspunkt for å beregne den potensielle verdien bedre søkemotorplasseringer har for din bedrift.

SEO-firma i Oslo? Bruk oss

Er du nå overbevist om hvor viktig SEO er for din markedsstrategi på nett i Norge og ellers i verden? Omega Media er et ledende SEO-firma i Oslo. Siden 2004 har vi hjulpet bedrifter som Momondo, Manpower, Møller Mobility Group, Egmont og mange flere øke sin synlighet på internett.

Vi holder til i sentrale lokaler i Oslo og tar gjerne en prat om hvordan vi kan bistå din bedrift om SEO og digital synlighet. Benytt kontaktskjemaet nedenfor for å komme i kontakt med oss.

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

  Din kontaktinformasjon

  Henvendelsen gjelder *

  Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.

  Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

  Markus Fasting

  Markus Fasting

  Senior Account Manager
  [email protected]
  977 33 439
  Markus Fasting Linkedin
  Svein Stormyr

  Svein Stormyr

  Account Manager
  [email protected]
  452 94 211
  Svein Stormyr Linkedin

   Din kontaktinformasjon

   Henvendelsen gjelder *

   Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.