Webdesign

Godt webdesign øker brukervennligheten på hjemmesiden, noe som fører til økt synlighet på nett og flere konverteringer.

Bak et appellerende og brukervennlig webdesign ligger det mye kunnskap om hvordan ulike elementer henger sammen. Et godt design kan også kreve dyptgående forståelse av ulike programmeringsspråk, avhengig av hvilken plattform nettsiden publiseres på. Dette kan Omega Media hjelpe deg med.

Omega Media gir deg webdesign som blant annet er:

 • Moderne og innovativt
 • Tilpasset alle flater 
 • Optimalisert for SEO
 • Brukervennlig 

Vi hjelper bedrifter med å finne den løsningen som passer nettstedets bruk best, i tillegg legger vi gode rammer for fremtidig markedsføring. Resultatet er fleksible nettsider av høy kvalitet som holder seg oppdatert over lengre tid. 

Derfor er godt webdesign viktig 

Godt webdesign er grunnmuren i all digital markedsføring. Det er ikke bare avgjørende for en god brukeropplevelse, men også en viktig forutsetning for gode resultater innen SEO, betalt annonsering og generell markedsføring. 

Enten du skal sette opp en nettbutikk eller en større WordPress-side, bør du starte med et tilpasset webdesign. Dette kan vi hjelpe deg med. 

Omega Media og webdesign

En webdesigner jobber ofte kun med innhold og layout på en nettside, men mange designere har også brede programmeringskunnskaper. Vårt webdesignteam har bred kompetanse og består av både designere og utviklere.  

Et webdesign er det visuelle som møter oss når vi besøker en side. Designet settes sammen slik at det appellerer til riktig publikum, og dette innebærer at det også vil være nødvendig å forstå digital markedsføring. Våre webdesignere samarbeider tett med rådgivere innen søkemotoroptimalisering (SEO) og betalt annonsering, slik at alt ligger til rette for videre markedføringssaktiviteter.

Dette bør du tenke på

Dette bør du tenke på

Før du begynner å designe eller re-designe en nettside bør du tenke på:

 • Hvem du ønsker å nå ut til: Analyser kundene dine. Målgruppen vil for eksempel påvirke valg av farge, presentasjon og andre visuelle faktorer. 
 • Hvilke ressurser kunder og potensielle kunder behøver for å velge deg fremfor andre som tilbyr lignende tjenester og produkter. 
 • Hva du ønsker å oppnå med designet: Det kan for eksempel være økt kundeaktivitet, engasjement, vekke interesse, økt salg osv. 
 • Hvilken oppfatning du ønsker at kundene skal ha av din bedrift. Hva ønsker du å fortelle utad? 
 • Hvordan du kan optimalisere brukeropplevelsen: Manglende brukervennlighet kan føre til både fall i rangeringer i Google og besøkstall. Forbedret navigasjon kan for eksempel innebære færre menyer, søkemulighet og generell oversiktlighet. 
 • Universell utforming: Det finnes mange brukere som er avhengige av at nettsider er funksjonelle, også for dem. Her kan du for eksempel bruke supplerende bilder, illustrasjoner og multimedia.

  Universell utforming er faktisk et lovkrav, og du bør derfor være sikker på at din nettside støtter disse kravene. Du kan lese mer om ulike løsningsforslag for webdesign på Difis hjemmesider

Les mer: Lage hjemmeside

Unngå statiske nettsider

For å få et optimalt og godt webdesign må du implementere digital markedsføring, og kontinuerlig designe og redesigne nettsiden deretter. Dette er en praksis som ofte blir kalt for Growth-Driven Design (GDD)

Et slikt webdesign innebærer at du har en nettside som er i konstant utvikling i takt med kundeoppførsler. Her vil det være stadig behov for analysering av for eksempel hva besøkende gjør, hvor lang tid de er inne på siden, og hvilke tjenester de benytter seg mest av. 

Casen ser ofte slik ut: 

En kunde har behov for en ny nettside. Nettsiden blir designet, og deretter vedlikeholdt og redesignet etter hvert andre eller tredje år. For noen kan dette være optimalt, men mange går også glipp av gode markedsførings- og salgsmuligheter når utviklingen går for tregt. 

Growth-Driven-Design

Med metoden Growth-Driven-Design får du en nettside som du kan endre og utvikle i takt med kundene, og på denne måten vil du se en raskere vekst i antall besøk. Det trenger ikke være store forandringer, og ofte er dette noe du fint kan endre og strukturere på egen hånd, uten programmeringskunnskaper. 

Fordeler med Growth-Driven-Design

 • Resultatdrevet betyr flere resultater: Når du tilpasser webdesign og innhold etter brukererfaringer, vil du få en nettside som appellerer bedre til rett publikum. 
 • Fleksibilitet: Du er ikke låst til et design, men har mulighet til å forandre og tilpasse det underveis. 
 • Kontinuerlig forbedring.
 • Du får en nettside som samsvarer med kundens ønsker og behov. 
 • Mer forutsigbart: Du baserer ikke webdesignet på ren gjetning, men gjennomfører designet steg for steg basert på analyser. 
 • Du vil spare deg for unødvendige kostnader: GDD tillater deg å gjøre små justeringer, og tester ut effekten over en kortere periode. Tidligere gjorde man gjerne en stor justering, for så å ikke forandre på nettsiden igjen før om noen år. 

Det kan være lønnsomt å få profesjonell hjelp til godt webdesign. Bruker du eksterne byråer til å lage hjemmesider vil dette spare deg for unødvendige kostnader, og du kan enkelt justere budsjettet etter behov. 

Responsive nettsider

For å få oppnå et godt webdesign, må designet tilpasses alle skjermstørrelser. Vi benytter oss stadig mer av mobiler og nettbrett, og derfor bør du sørge for at nettsiden er tilpasset alle plattformer. 

For at et webdesign skal være responsiv, må den være bygget opp med:

 1. Fleksible media og bilder
 2. Fleksible spalter
 3. Bruke mediespørringer

Er du usikker på hvordan hjemmesiden ser ut på mobilen, kan du endre størrelsen på nettleseren din og se hvordan elementene flytter på seg. Ender siden opp med å se litt merkelig ut, er siden mest sannsynlig ikke responsiv.

Les mer: Ny nettside

Webdesign for økt synlighet

SEO, eller søkemotoroptimalisering, er viktig for å få økt synlighet, flere treff og flere besøkende. Skal du lansere en ny nettside eller nettbutikk er det derfor viktig at du implementerer SEO inn i webdesignet ditt. 

SEO handler i korte trekk om å øke synligheten i søkemotorer ved organiske søk. Dette gjøres ved å veilede søkemotorroboter inn på din nettside, slik at de kan indeksere de ulike URL-ene dine. For at dette skal skje må du ha relevant innhold, tilpasset søketermen. 

Du kan implementere SEO inn i ditt webdesign ved å tenke på hvordan du navngir URL-er, hvilke titler de ulike sidene har samt ordlyd i bildetekst, page title og meta descriptions. Her kommer også brukervennlighet inn i bildet – en nettside med god brukervennlighet vil få høyere rangering i Google enn en som mangler dette. 

Les mer: Få flere kunder inn i butikken din med digital markedsføring

Behøver du hjelp med webdesign?

Omega Media er ledende innen webdesign, SEO, søkemotoroptimalisering og digital markedsføring. Vi jobber med spennende teknologi for å skape økonomisk vekst for våre kunder, og har blant annet jobbet med aktører som Manpower, Storspiller, Enklere Liv, Axo Finans, Møller Gruppen og mange flere. 

Vi leverer tjenester som: 

 • Søkemotoroptimalisering (SEO)
 • Betalt annonsering
 • Webutvikling
 • Sosiale medier

Våre webdesignere hjelper deg med webdesign og webutvikling slik at bedriften din får en nettside du kan være stolt av. Ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere dersom du trenger mer informasjon om våre tjenester. Vi hjelper bedriften din til å oppnå de gode resultatene!

Kontakt oss

Kom i kontakt med en av våre konsulenter – benytt kontaktskjemaet nedenfor.

  Din kontaktinformasjon

  Henvendelsen gjelder *

  Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.

  Ønsker du å komme i direkte kontakt med en av våre digitale rådgivere? Markus og Svein hjelper deg med digital markedsføring for din bedrift eller organisasjon.

  Markus Fasting

  Markus Fasting

  Forretningsutvikler

  [email protected]
  977 33 439
  Markus Fasting Linkedin
  Svein Stormyr

  Svein Stormyr

  Account Manager

  [email protected]
  452 94 211
  Svein Stormyr Linkedin
  Jonatan Killingstad

  Jonatan Killingstad

  Account Manager

  [email protected]
  991 63 360
  Svein Stormyr Linkedin

   Din kontaktinformasjon

   Henvendelsen gjelder *

   Du får svar i løpet av kort tid og normalt sett innen 24 timer.